21-4-2024

Vandaag van Rotaract Leeuwarden maar liefst €2000,- mogen ontvangen!! Dit hebben zij opgehaald met de paasactie die zij hielden door middel van dozen Brownies te verkopen. Dit in samenwerking met Brownies en Downies Leeuwarden waar ze gebruik mochten maken van de keuken, en niet te vergeten het recept. En ze zijn heerlijk kan ik u vertellen!! Rotaract enorm bedankt voor jullie actie, €2000,- betekent weer 57 verjaardagsdozenšŸ„³Bedankt namens de Stichting en alle kinderen! Brownies en Downies Leeuwarden bedankt voor jullie samenwerking met Rotaractā¤


04-04-2024

De Actie Geef een boek Cadeau bij Van der Velde Boekhandel Leeuwarden heeft maar liefst 89 boeken opgeleverd voor in de verjaardagdoos. 89 kinderen kunnen we blij maken met het boek Mees Kees Een pittig klasje!


06-03-2024

Wij werden benaderd door Jumbo Kooistra Hoeksterpad te Leeuwarden. Of wij ook 1 van de 2 goede doelen willen zijn voor de emballage actie. Natuurlijk willen wij dat wel. Vanaf 2 April hangt er een poster van ons bij de Emballage automaat. Hier kunt u dan eventueel uw emballagebon doneren aan onze Stichting voor de verjaardagsdoos! Jumbo Kooistra bedankt namens de Stichting en alle Kinderenā¤


02-03-2024

We hebben een geweldige donatie mogen ontvangen van maar liefst €1000,- van de Protestantse Gemeente Leeuwarden Huizum. Namens de Stichting en alle kinderen enorm Bedankt voor deze prachtige donatieā¤


30-01-2024

Ook dit jaar hebben we weer €3000,- mogen ontvangen van onze geweldige sponsor Kiwanis voor de verjaardagsdozen voor de kinderen! En dat niet alleen zij zijn ook al vanaf Sept 2023 onze rijders die de verjaardagdozen geheel vrijwillig rond brengen in heel Friesland. Dankzij hun hulp kunnen we de dozen nog steeds persoonlijk aan huis brengen in plaats van op sturen. Namens de Stichting en alle kinderen van de verjaardagsdoos Dank Dank Dank!!!


30-01-2024

We hebben deze maand weer €82,10 aan emballage geld mogen ontvangen van Jumbo Elsboek te Zuiderburen. Bedankt dat jullie ook dit jaar ons er weer tussen hebben!!!


04-01-2024

Het jaar is net begonnen en we hebben alweer een mooie donatie van de Albert Heijn Prins Hendrikstraat in Leeuwarden mogen ontvangen voor in de verjaardagsdoos!!30-12-2023

Wij willen Cvd.Prot.Gem.Westerwert - Nijkleaster ook nog heel erg bedanken voor het speelgoed en €1000,- dat ingezameld was tijdens 3 kerst diensten in de kerk!


20-12-2023

De kersttasjes voor de ouderen zijn klaar, dankzij de sponsers zijn het weer leuke tasjes geworden. We hopen dat het iedereen goed zal doen en er van zullen genietenā¤


19-12-2023

Wij willen graag alle sponsoren nogmaals enorm bedanken voor jullie donaties voor de kersttasjes voor de ouderen!!

*Hellema Hallum
*Astra Sweets Harlingen
*Jumbo Cambuurplein
*Zeeman Cambuurplein
*AH Bilgaard
*Zuivelhoeve Leeuwarden
*Dirk Drachten
*Frambozen Boerderij Drachten


07-12-2023

We hebben van Astra Faam Harlingen de heerlijke Frisia Spek mogen ontvangen voor in de kersttasjes voor de ouderen. Astra Faam heel erg bedankt voor jullie donatie!!

 


07-12-2023 Donatie Smeding Groente & Fruit

We hebben een geweldige donatie mogen ontvangen van Smeding Groente en Fruit. Nieuw speelgoed/spellen voor verschillende leeftijden. Smeding super bedankt hier gaan we ook zeker de kinderen blij mee maken!!


07-12-2023 Donatie Hellema Hallum

We hebben een geweldige donatie gekregen van Hellema Hallum. Zij hebben tasjes beschikbaar gesteld en dozen vol met lekkere speculaas brokken, voor de Kersttasjes die wij maken voor de ouderen. Hellema Hallum super bedankt weer voor jullie Donatie!!!


07-12-2023 Donatie Zeeman Cambuurplein

We hebben van Zeeman Cambuurplein te Leeuwarden weer een prachtige donatie mogen ontvangen. Er stonden bakken bij de kassa en daar konden mensen iets in doneren vanuit de winkel. Wat een opbrengst dozen en dozen vol met allemaal spullen voor de Kerst tasjes voor de ouderen en voor in de verjaardag dozen. Enorm Bedankt Zeeman Cambuurplein en iedereen die wat gedoneerd heeft!!!!


06-12-2023 Donatie Rotary Club Oldehove

Wij hebben weer een geweldige donatie mogen ontvangen van Rotary Club Oldehove uit Leeuwarden. Via het project Plukgeluk hebben ze 4 goede doelen uitgekozen waar wij 1 van waren. We hebben maar liefst €2500,- mogen ontvangen!!! Dit betekent maar liefst 71 verjaardagsdozen voor de kinderen geweldig!!!! We zijn Rotary Club Oldehove erg dankbaar voor deze geweldige donatie! Dank dank dank!!


Speelgoedinzameling Dec 2023

Wij werden gevraagd door Basisschool De Binding in Opende of zij ook een speelgoedinzameling mochten houden voor de Speelgoedbank, die zij weer gekoppeld hebben aan een schoolproject. Wij vinden dit project heel erg mooi, want het leert de kinderen dat niet alles vanzelfsprekend is. Alle kinderen van de school mogen speelgoed meenemen naar school dat zij weer graag een ander kindje gunnen. Kinderen helpen kinderen en dat is toch iets heel mooisā¤Wij zijn Basisschool De Binding uit Opende en OBS Mandegoud uit Kloosterburen en de kinderen dan ook zeker dankbaar voor alle speelgoed die we hebben mogen ontvangen!


Grote Sinterklaasfeest 2023

Zaterdag 2 December was het dan zover. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen ons weer een bezoekje brengen. We hadden er allemaal weer zin in. We hebben er weer een leuk feestje van gemaakt met zijn allen. Wij willen dan ook alle kinderen bedanken dat ze gekomen zijn. De Sint en zijn Pieten vonden het hardstikke leuk!! Wij hopen dat jullie het ook erg leuk vonden.

Ik wil graag theatergroep Adyrf ook weer enorm bedanken. Elk jaar zijn ze weer van de partij en zorgen ze weer voor veel gezelligheid!

Sint en Pieten natuurlijk ook enorm bedankt voor het komen. We vonden het erg fijn dat u ook dit jaar weer tijd kon vrij maken om ons een bezoekje te brengen!

Ook alle vrijwilligers die weer hebben geholpen met alles om ervoor te zorgen dat het een geslaagd feestje werd enorm bedankt!!!

En natuurlijk Wijkgebouw Heechterp & Schieringen bedankt dat we weer gebruik mochten maken van jullie ruimte!!

Tot volgend jaar allemaal!


25-11-2023 Sinterklaasfeest 2023 ING

Vandaag waren we uitgenodigd door de ING voor het grote Sinterklaasfeest in de Harmonie. En niet zomaar, nee ook hier mochten we staan met een stand om speelgoed en geld in te zamelen voor de Stichting/Speelgoedbank. Alles was tot in de puntjes geregeld, een geweldig feest voor de kinderen met alles erop en eraan, leuke spelletjes, sminken, foto's maken met de Sint en zijn Pieten, (een geweldig stel pieten trouwens waar de kinderen echt heel leuk contact mee hadden) een Sinterklaasvoorstelling en natuurlijk wat niet mocht ontbreken een echte Pietendiploma en Cadeautje. Voor ons als Stichting was overigens ook overal aan gedacht, zoals een grabbelton met leuke sint cadeautjes voor 1,- die ten goede kwam dan aan de Stichting. Heel leuk idee die we ook zeker vaker gaan meenemen bij evenementen ed. Een super geslaagde dag dus voor alle kinderen, en voor ons als Stichting/Speelgoedbank. We hebben veel leuk speelgoed mogen ontvangen van vele kinderen, voor de kinderen van de Stichtingā¤En door de grabbelton hebben we ook nog eens een leuk bedrag mogen ontvangen van €163,-!! Kortom super geslaagd, ING nogmaals enorm bedankt voor de uitnodiging voor deze 2 dagen!!


23-11-2023  Speelgoed Inzameling ING 

23 November waren we uitgenodigd op het hoofdkantoor van de ING in Leeuwarden, voor een Speelgoed inzameling voor de Stichting/Speelgoedbank Leeuwarden. Hier hebben we al vele nieuwe en tweedehands speelgoed mogen ontvangen voor de kinderen, waar we natuurlijk heel erg blij mee zijn. Super dat zoveel mensen gehoor gaven aan de oproep van de INGšŸ§”Iedereen enorm bedankt!!


12-11-2023 Benefietmiddag Stichting Rijk voor Arm

Zondag 12 November was het zover de Benefietmiddag voor Stichting Rijk voor Arm. Wat een geweldige middag en wat een geweldige opbrengst is er opgehaald maar liefst €3.128,75!!! Dat zijn alweer 89 verjaardagsdozen voor de kinderen! U snapt natuurlijk hoe blij we daar mee zijn!!

Ik wil even 2 mensen in het bijzonder als eerste enorm bedanken Jolanda de Vries Zondervan en Rinus Pel. Zonder deze 2 toppers met een enorm hart van goud was het niet zo'n succes geweest. Deze 2 toppers hebben letterlijk alles van begin tot eind tot in de puntjes top geregeld!! Zoveel prachtige prijzen voor de loting, donaties, artiesten, kaarten, bloemen alles maar dan ook alles was dik voorelkaar! En daardoor ook een enorm mooie opbrengst ontvangen!!Dank jullie wel voor alles wat jullie voor onze stichting hebben gedaan!!

Ik wil alle artiesten enorm bedanken Ricky van Daalen, Duo Stefan & Chantal, Marco TC, Edwin Hooft, Reina van Zandvoort, Klaas Loopstra, Joepie en Sandra, Baukje Nap Durkstra, en Paul voor het belangeloos zingen deze middag. En natuurlijk Arie Hilbert voor het maken van alle foto's deze middag! Zonder jullie was het natuurlijk geen feestje geworden!

En dan natuurlijk niet te vergeten heel veel dank naar alle sponsoren voor alle prachtige spullen die geschonken zijn voor de loterij. En de geld donaties van iedereen voor de verjaardagsdozenā¤

AH XL Leeuwarden
Multi Copy
Gosse
De Bouwvak Boys
Huizumer Slager
Piet's Bloemenboetiek
KerstDorp Wielepolle
Buurthuis Kobbekooi
Pelle Grini
Douwe & Jamie
Hotel Eetcafe T Duke Luk
Joepie & Sandra
Marty's Trend
Rene Goederenland
Roelof Mieke
Jolanda
Stipp Stencilwerk
Appie Scheer
Autobedrijf Snijder
Repticura
Oosterhoff
Roteco
Vriezon
Cafe t Hoekje
Autobedrijf ABS de Vries
Salon C
Ray Dutch
Lourens Collection
SAB Kozijnen
Tafra Lifestyle
Hannie van der Meer Jongeneel
Hollanders Nieuwe
Woonwinkel Rustiek
Sandra Vonk Douma
Poeisz Zevenblad
Mega Vuurwerk Leeuwarden
Pascal Attractie Verhuur
Peter Pia
Hennie Nauta
Willie de Boer
Ingrid Smit
Rinnie Slof
Marcel Schouten
Monique de Jong
Alliane
En anonieme donateurs

Een hele waslijst ik hoop dat ik niemand ben vergeten. Meld het me dan direct want niemand mag vergeten worden!! Dankzij jullie hadden we een geweldige loterij en weer donaties voor de verjaardagsdozen komend jaar!

(fotos volgen nog)

 


31-10-2023

Na 7 jaar stopt helaas onze fijne samenwerking met Banketbakkerij Salverda. 7 jaar lang hebben zij alle kinderen van de Stichting voorzien van een prachtige taart met naam en leeftijd. 7 jaar lang hebben zij samen met ons alle kinderen van de stichting laten genieten van hun verjaardag. Wij zijn ze daar zo enorm dankbaar voor. In woorden eigenlijk niet uit te leggen. Wat zij belangeloos 7 jaar voor de Stichting hebben gedaan is gewoon fantastisch!! Echt 1000 maal dank namens de Stichting en alle kinderen die zo'n prachtige taart mochten ontvangen. We hebben lang niet alle taarten hier op de foto's maar dit is toch een kleine collectie van de prachtige taarten die wij afgelopen 7 jaar hebben mogen ontvangen!


04-03-2023 Nieuw Pand!!

Geweldig Nieuws !
De Stichting Rijk Voor Arm heeft eindelijk een nieuwe locatie gevonden en nu zijn we dus druk bezig om de locatie in te richten.
We hebben nog niet zoveel ruimte dus kunnen we op het moment nog geen speelgoed innemen voor de Speelgoedbank Leeuwarden.
We zijn wel druk bezig om er een ruimte bij te kunnen krijgen binnen het pand waar we nu komen, maar daar hebben we veel hulp bij nodig, acties hiervoor volgen nog!
We zijn in ieder geval ontzettend blij dat we de Kinderen van de Speelgoedbank Leeuwarden straks weer van dienst te kunnen zijn en zijn de kinderen weer van harte welkom. Staan uw kinderen nog niet ingeschreven bij de Speelgoedbank Leeuwarden kijk dan op de website www.speelgoedbankleeuwarden hoe u dit kunt doen en schrijf ze in !
Ook zullen straks de mensen met een smalle beurs bij ons voor een heel zacht prijsje hele leuke cadeaus kunnen kopen ook zullen deze artikelen in onze webshop komen te staan zodat deze mensen de artikelen ook kunnen bestellen, en afhalen kan dan natuurlijk ook. Deze artikelen zijn speciaal zo laag geprijsd zodat de minima, Opa en Oma, Oom en Tante, Neef en nicht iedereen straks van harte welkom is meer info hierover volgt nog!
Ons nieuwe adres is : Castorweg 54, 8938 BE Leeuwarden (dit is op het industrieterrein "de Hemrik"
We zijn nu nog druk bezig met het inrichten, maar hopen zo snel mogelijk te kunnen openen, houd onze pagina in de gaten voor info hierover !Het grote Kerstfeest 2022!

Kerstfeest 2022 !
Afgelopen Zaterdag 17 December heeft de Stichting Rijk Voor Arm het grote Kerstfeest 2022 gehouden in het Wijkgebouw Heechterp/Schieringen aan de Egelantierstraat 5 te Leeuwarden.
Er waren 50 kinderen uitgeloot uit het aantal dat aangemeld waren, die uitgenodigd werden voor het geweldige feest wat begon om ongeveer 14.00 uur na een welkom speech van de voorzitter van de Stichting Rijk Voor Arm werden de kinderen al lekker warm gemaakt door het muzikale optreden van het Theater duo Adyrf die de kerstsfeer er al snel in kreeg, tussen de muzikale optredens door hebben we nog even met de kinderen een paar ronden Bingo gespeeld waar ook weer leuke prijsjes waren te winnen na de laatste Bingoronde werden de kinderen blij verrast met een bezoekje van............ jawel de Kerstman die alle kinderen graag even wilde verblijden met cadeaus en dit viel natuurlijk geweldig in de smaak en toen de kinderen naar huis gingen kregen ze nog even een zakje (kerst)snoep voor mee naar huis. We hebben een geweldige gezellige middag gehad en vele blije kinder gezichtjes gezien dankbaar en blij voor deze middag, en dat geeft ons als Stichting een zeer blij, dankbaar en zeer voldaan gevoel! We zien alweer uit naar volgend jaar!
Wij willen tot slot nog iedereen die heeft geholpen om deze geslaagde kerst middag mede mogelijk te hebben gemaakt dan ook ontzettend bedanken!
Met dank aan :
Wijkcentrum Heechterp/Schieringen (en vrijwilligers)
Theater Duo Adyrf,
Rabobank,
J.A.F Auto's Drachten,
Uthden Troll Cup,
Spellekijn
Stichting Rijk Voor Arm.


14-12-2022

Onlangs hebben de mannen van Uthden Troll Cup hun jaarlijkse internationale event gehad en daarbij hebben ze dan ook een liefdadigheid veiling en de opbrengst wilden ze dit jaar graag aan de Stichting Rijk Voor Arm schenken en het leuke hiervan is dat ze van het bedrag allemaal spellen voor kinderen gingen kopen, dus dat hebben ze dan ook gedaan en met behulp van Spellekijn zijn ze tot 300 spellen met een totaal waarde van maar liefst 5500 euro gekomen dit hebben ze dus aan de Stichting Rijk Voor Arm geschonken, dat wij hier ontzettend blij mee waren kunt u zich natuurlijk wel voorstellen wij zijn de Uthden Troll Cup dan ook ontzettend dankbaar voor de fantastische gift. We hebben gaan het gebruiken voor de Sinterklaas, voor de kerst en voor de verjaardagsdoos ! vele blije kindergezichtjes levert dit weer op !

Op de foto de uitreiking van de spellen met van Links naar rechts de vertegenwoordigers van Uthden Troll Cup Ron en Richard, Voorzitter van de Stichting Rijk Voor Arm Simon de Jong en de eigenaar van Spellekijn Annetol


19-11-2022 Bilgaard

Weer een succesvolle dag!
Gisteren zaterdag 19 November 2022, stond de Stichting Rijk Voor Arm in de grote hal van het winkelcentrum Bilgaard te Leeuwarden om de Stichting Rijk Voor Arm en de Speelgoedbank Leeuwarden onder aandacht te brengen van het winkelend publiek en om 150 cadeautjes uit te delen aan de kinderen die daar met hun ouders aan het winkelen waren. Net als zaterdag 22 Oktober, toen stonden we bij de Albert Heijn op de Tynjedijk te Leeuwarden, kunnen we ook deze dag weer zeer geslaagd noemen we hebben nu nog veel meer mensen bekend gemaakt met de Stichting Rijk Voor Arm en de Speelgoedbank Leeuwarden, weer vele vragen kunnen beantwoorden, en weer 150 cadeautjes uit kunnen delen aan de kinderen van het winkelend publiek, veel steun mogen ontvangen zowel in woord als ook een gevulde donatie pot van € 85,10 wat weer bijna 3 verjaardagdozen opgeleverd heeft alle gulle donateurs in woord en daad onze hartelijke dank dit doet ons goed !. Wij willen iedereen die deze dag voor ons mogelijk hebben gemaakt ontzettend bedanken : Winkeliers vereniging Bilgaard , Rest Post Dokkum en alle donateurs van deze geweldige zaterdag allemaal reuze bedankt!


22-10-2022 Tynjedyk

Actie Stichting Rijk Voor Arm geslaagd !
Afgelopen zaterdag 22 Oktober, stond de Stichting Rijk Voor Arm in de grote hal van de Albert Heijn XL te Leeuwarden om de Stichting Rijk Voor Arm en de Speelgoedbank Leeuwarden onder aandacht te brengen van het winkelend publiek en om 300 cadeautjes uit te delen aan de kinderen die daar met hun ouders aan het winkelen waren. De missie kan zeker geslaagd worden genoemd heel veel mensen die nu meer bekend zijn geraakt met de Stichting Rijk Voor Arm en vele vragen zijn beantwoord en we hebben 150 cadeautjes uit kunnen reiken aan de kinderen. Ook vele donaties ter plaatse in onze collectebus hebben tot een geweldige donatie geleid namelijk bijna 200,00 euro !, dat zijn toch weer 7 verjaardagsdozen die we volgend jaar weer uit kunnen reiken aan de kinderen die dit zo nodig zijn onze hartelijke dank aan alle mensen die gedoneerd hebben.
Gezien het feit dat deze dag voor ons zo geslaagd was en dus zoveel meer bekendheid heeft opgeleverd en het feit dat we dus nog 150 cadeautjes over hebben hebben we besloten om deze actie nogmaals op een zaterdag in November te herhalen dan op een andere plek, waar en wanneer wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt! houd ons in de gaten om dit te weten te komen.
Wij willen iedereen die deze dag voor ons mogelijk hebben gemaakt ontzettend bedanken : Albert Heijn XL , Rest Post Dokkum en alle donateurs van deze geweldige zaterdag allemaal reuze bedankt!


01-07-2022 Speelgoedinzameling Feest

Een geweldige Donatie Actie voor de Speelgoedbank Leeuwarden !
Deze geweldige mensen hadden een geweldige Actie bedacht om de Speelgoedbank Leeuwarden te helpen in een door hun zelf ingezonden stukje hieronder laten ze zien hoe ze dit bedacht en uitgevoerd hebben :

"Het afgelopen weekend hebben wij een geweldig feest gevierd met familie en vrienden.
We hadden alle gasten gevraagd om een cadeau voor de speelgoedbank in Leeuwarden mee te nemen.
Dus een spel , speelgoed of donatie.
Het resultaat was geweldig (zie foto) en afgelopen maandag hebben we de opbrengst overhandigd aan de hr. en mw. de Jong
van de Speelgoedbank Leeuwarden.
Wat een geweldig werk doen deze mensen samen met de vrijwilligers
Groeten Joost en Janneke "

Wat een geweldige opbrengst voor deze geweldige actie, wij van de Speelgoedbank Leeuwarden zijn deze lieve mensen dan ook ontzettend dankbaar hiervoor!
Namens het Bestuur en alle vrijwilligers nogmaals onze hartelijke dank aan alle Donateurs !


Uitreiking Cheque van Sponsor Kiwanis , door de kinder-Burgemeester 01-06-2022 !

Afgelopen Woensdag 01 Juni 2022, hadden we een feestelijke uitreiking van de cheque, van onze hoofdsponsor Kiwanis Leeuwarden in het Stadhuis te Leeuwarden.
Omdat het woensdag 01 Juni de dag van het internationale kind was, leek het Kiwanis Leeuwarden een heel toepasselijk idee als de Kinder Burgemeester van Leeuwarden Thirza Huitema, de cheque zou uitreiken aan de Stichting Rijk Voor Arm. De Stichting Rijk Voor Arm was natuurlijk ontzettend blij en trots dat de Kinder Burgemeester daar wel even de tijd voor wou nemen, wij willen haar namens het Bestuur van de Stichting Rijk Voor Arm haar hier natuurlijk heel hartelijk voor bedanken.

Na een speech van de Voorzitter van Kiwanis Leeuwarden werd de cheque door de Kinder Burgemeester aan de voorzitter van de Stichting Rijk Voor Arm uitgereikt, daarna werd er nog een speech van de Kinder Burgemeester gehouden en daarna nog een speech en dankwoord door de voorzitter van de Stichting Rijk Voor Arm gehouden, waarna de voorzitter nog twee cadeautjes had uit te reiken, want de Stichting Rijk Voor Arm is het nu eenmaal gewend om cadeautjes (verjaardagsdoos) te geven. De Kinder Burgemeester kreeg van ons twee hele mooie boeken die goed in de smaak vielen, en Kiwanis Leeuwarden kreeg een mooie blijvende ingelijste herinnering aan hun sponsoring aan de Stichting Rijk Voor Arm wat naar onze mening ook wel in de smaak viel. Daarna hebben we onder het genot van een kopje koffie/thee nog even na kunnen praten.

Al met al een geweldige mooie middag voor de Stichting Rijk Voor Arm, die hierbij nogmaals de Kinder Burgemeester en de Kiwanis Leeuwarden hartelijk wil bedanken! Enkel leuke foto’s van deze geweldige middag hebben we hier bijgevoegd.


24-01-2022 Kinderboeken

Geweldig !
Hinke Hoeksma de schrijfster van het Kinderboek Ben Niet Bang, heeft afgelopen vrijdag 41 exemplaren van het boek, bij de Stichting Rijk Voor Arm gebracht om toe te kunnen voegen aan de Verjaardagsdoos!.
Ze heeft dit boek geschreven en toen een actie bedacht dat mensen die dit boek bestelden, een mogelijkheid hadden om via een speciale actie ook een boek te doneren aan de Stichting Rijk Voor Arm voor de Verjaardagsdoos, dit heeft geresulteerd in 41 exemplaren van dit geweldige kinderboek voor de Stichting. Wij willen hierbij Hinke Hoeksma ontzettend bedanken voor deze geweldige actie, maar ook zeker de donateurs die een boek hebben gedoneerd voor de Verjaardagsdoos ontzettend bedankt!
Wij wensen Hinke Hoeksma ontzettend veel succes met de verkoop van haar kinderboek "Ben niet bang", een prachtig boek die nu ook in de verkoop is gegaan wilt u meer weten over dit boek of over de schrijfster, of waar je dit mooie boek kunt bestellen? kijk hiervoor op Kinderboek Ben Niet Bang.
Nogmaals Hinke Hoeksma en lieve Donateurs ontzettend bedankt voor deze gift namens het bestuur en alle vrijwilligers van de Stichting Rijk Voor ArmSinterklaasactie Zaterdag 4 December 2021 !

Sinterklaasactie Zaterdag 4 December 2021 !
Afgelopen Zaterdag 4 December 2021 is de Stichting Rijk Voor Arm in samenwerking met Cambuur Verbindt, sc Leovardia en Amaryllis weer op pad geweest om 150 kinderen in Friesland heel blij te maken met een Sinterklaaszak gevuld met speelgoed en lekkers, omdat helaas het Grote Sinterklaasfeest dit jaar i.v.m. Corona maatregelen weer niet door kon gaan hebben we met zijn allen besloten om de kinderen toch hun cadeautjes en lekkers te geven op dezelfde manier als vorig jaar, namelijk door het weer bij de kinderen thuis te brengen. Het was weer een ontzettend drukke dag, maar o zo gezellig en wat waren de kinderen blij! een paar indrukken plaatsen we hier en een volledige fotoreportage komt binnenkort op onze website www.stichtingrijkvoorarm.nl te staan. Wij van de Stichting willen hierbij natuurlijk Cambuur Verbindt, sc Leovardia en Amaryllis bedanken voor de fijne samenwerking en natuurlijk niet te vergeten alle sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt
We hopen dat de kinderen ondanks alle commotie toch een fijne Sinterklaas hebben gehad en wij zijn dankbaar dat wij hiervan onderdeel mochten zijn.
Alle onderstaande Sponsoren nogmaals hartelijk dank.
Cambuur
Hellema, Hallum
Active Safety, Stiens
Rabobank, Leeuwarden
BV Sport, Leeuwarden
Van der Kloet, Franeker
PreTon, Leeuwarden
Ons Project, Leeuwarden
En alle particuliere sponsoren die we al hadden bedankt !
Namens het Bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Rijk Voor Arm

P.S. mocht er iemand nog foto's hebben van dit geweldige gebeuren dan kunt u deze doorsturen via een pb naar Stichting Rijk Voor Arm, zodat wij ze op onze website kunnen plaatsen bij voorbaat dank!


 01-11-2021 Nieuw Pand!!!

Geweldig Nieuws !!!!
Dankzij de fantastische hulp van onze Sponsor Kiwanis Leeuwarden en de eigenaar van het pand kunnen wij u mededelen dat de Stichting Rijk Voor Arm zij het tijdelijk, een nieuw onderkomen heeft!
We gaan nu druk bezig om het allemaal wat in te richten zodat wij er straks de Verjaardagsdoos in kunnen pakken, maar ook een gedeelte in kunnen richten voor de Speelgoedbank Leeuwarden (onderdeel van de Stichting Rijk Voor Arm) Voor beiden hebben we namelijk genoeg ruimte in het pand.
Waar het pand zich bevindt en wanneer de openingstijden zijn zullen nog bekend gemaakt gaan worden!
Wij streven er naar om eind deze maand te kunnen openen zodat vanaf 1 November alles loopt, zoals het hoort te lopen.
Wij zijn Kiwanis Leeuwarden en de eigenaar ontzettend dankbaar dat zij dit voor ons geregeld hebben dank!, Dank!, DANK !


12-04-2021 Kinderboeken

Geweldig!!!!!!
Tjardo De Graaf, de schrijver van het kinderboek "Een bijzondere boekenzaak - Het geheim van oom Leonard" heeft eindelijk na meer dan een jaar ermee bezig te zijn geweest het boek uitgebracht!
Het is een groot succes geworden dat blijkt uit de verkoop van dit leuke, verrassende, frisse kinderboek.
De mensen die dit boek wilden kopen konden ook een exemplaar hiervan aan de Stichting Rijk Voor Arm schenken, hiervoor had Tjardo De Graaf een speciale actie gemaakt en met succes, vele mensen doneerden ook een boek aan de Stichting Rijk Voor Arm om deze in de verjaardagsdoos te doen voor de kinderen die zo'n verjaardagsdoos van ons ontvangen.
Zaterdag 20 maart was het dan zover!, Tjardo kwam persoonlijk de gedoneerde boeken brengen het waren er maar liefst 170 boeken geworden maar liefst 6 dozen vol met boeken kwam hij bij ons brengen wat een geweldig resultaat!!
Wij zijn dan ook ontzettend blij en trots dat Tjardo De Graaf ons had uitgezocht als Goed Doel om te kunnen steunen met deze geweldige actie.
Wij willen hierbij graag alle mensen die een boek aan ons hebben gedoneerd hiervoor heel hartelijk bedanken!! en natuurlijk willen wij ook Tjardo De Graaf ontzettend bedanken voor deze actie waardoor we de verjaardagsdoos nog meer kunnen vullen, namelijk met dit prachtige boek en wensen hem nog ontzettend veel succes met de verdere verkoop van dit prachtige boek!
Mocht u meer willen weten over dit prachtige boek of een exemplaar hiervan willen bestellen kijk dan op de facebook-pagina van Tjardo De Graaf voor meer informatie.


Paaseieren zoeken 04-04-2021 in samenwerking met S.C. Leovardia.

De Activiteitencommissie van sc Leovardia en de Stichting Rijk Voor Arm hadden vandaag het paaseieren zoeken op het programma staan wat een zeer geslaagd evenement is geworden.
Plus minus 26 kinderen hebben de voetbalvelden van sc Leovardia helemaal nagezocht, wat resulteerde in heel veel plezier en zeer veel paaseitjes! iedereen kwam met een door hun zelf gemaakt en/of versierde paasmandje waaraan ook nog een prijsje was verbonden voor de leukste versierde paasmand.
Iedereen kon na afloop weer naar huis keren met een zeer goed gevulde paasmandje boordevol met zelf gevonden paaseieren.
Hierbij willen wij natuurlijk graag de vrijwilligers bedanken die hier aan hebben meegeholpen en alle kinderen voor het aanwezig zijn.
Wij hebben van de paashaas vernomen dat deze ook volgend jaar weer zijn best zal doen om de paaseitjes weer te verstoppen en daarom hopen wij ook volgend jaar weer op dezelfde enthousiaste kinderen die ze dan weer komen zoeken!.
Rest ons alleen nog het volgende: de activiteitencommissie van sc Leovardia en de Stichting Rijk Voor Arm wensen iedereen nog een hele fijne paasdagen.


03-02-2021

Nog meer geweldig nieuws!!
Het personeel van SO It Twalûk hebben rond de kerst een keuze gehad in een kerstpakket of een donatie naar een goed doel en voor dit goede doel hebben ze besloten dat dit de Stichting Rijk Voor Arm moest zijn, voor de verjaardagsdoos wij zijn ontzettend dankbaar en trots dat zij voor de verjaardagsdoos hebben gekozen en willen hierbij iedereen die hier aan mee heeft gewerkt ontzettend bedanken voor uw donatie van maar liefst 16 verjaardagsdozen dit betekent dat u maar liefst 16 kinderen heel blij heeft kunnen maken, 16 kinderen die dankzij uw bijdrage hun verjaardag kunnen vieren zoals zij dit horen te vieren!
Hartelijk dank!!


19-01-2021 Kerstpakketten

Vandaag een schenking mogen ophalen van Arriva vervoer. Maar liefst 15 kerstpakketten en 28 spellendozen mooi voor het vullen van de verjaardagsdozen Arriva. Hartelijk bedankt voor deze schenking en Bedankt dat jullie aan Stichting Rijk Voor Arm hebben gedacht!!


07-01-2021 Flessenbon inzameling

Kijk eens aan:
Ook 2021 begint alweer goed voor de Stichting Rijk Voor Arm, alweer een donatie ontvangen dankzij een actie van de Jumbo Els Boek Zuiderburen !
Wij willen hierbij graag de Jumbo Els Boek Zuiderburen Leeuwarden en vooral de mensen die aan deze donatie hebben meegedaan hiervoor heel graag bedanken alles gaat natuurlijk naar de verjaardagsdoos zodat we weer meer kinderen blij kunnen maken met hun verjaardag, zodat zij deze kunnen vieren zoals zij dit horen te vieren
Dus hartelijk dank lieve donateurs!!


04-01-2021 Kerst Donatie

Geweldig nieuws zo aan het begin van het nieiwe jaar!!!!

We hebben een donatie mogen ontvangen van € 800,00 van Mediabedrijf Klare Koek gevestigd op de Eewal 65 te Leeuwarden! Zoals wij begrepen hebben wilden ze dit jaar in plaats van kerstpakketten een goed doel steunen, wij zijn ontzettend blij en trots dat het de Stichting Rijk Voor Arm voor de verjaardagsdoos is geworden, wij kunnen hier maar liefst 27 kinderen blij maken met een verjaardagsdoos dit betekend 27 kinderen die hun verjaardag kunnen vieren zoals zij dit horen te vieren!
Wij willen Mediabedrijf Klare Koek dan ook namens ons van de Stichting Rijk Voor Arm, maar zeer zeker ook namens de kinderen waar het hierom draait ontzettend bedanken voor deze donatie heel, Heel, HEEL hartelijk bedanken!!!!!22-12-2020 Kerstpakketjes uitreiken aan ouderen in samenwerking met S.C. Leovardia,  FP Buren en het project "Warmte voor elkaar" .


22-12-2020 Kersttassen maken

Vandaag was het dan eindelijk zover.
na dagenlange voorbereiding van kerstpakketjes maken voor de (eenzame) ouderen mochten we ze vandaag dan eindelijk naar de oudjes brengen en wat een verrassing!!!!
In samenwerking met Stichting Rijk Voor Arm, s.c. Leovardia, FP Buren en het project "Warmte voor elkaar" hebben we wel 80 kerstpakket (tassen) kunnen maken en dus vandaag kunnen uitdelen.
We hebben vandaag echt "warmte voor elkaar" van dichtbij kunnen meemaken wat geeft dit toch een geweldig warm (kerst) gevoel de blijdschap en dankbaarheid straalde de hele dag! Dit is het ware kerstgevoel met elkaar, voor elkaar en wij zijn dankbaar dat wij dit hebben mogen doen! Het Corona virus had helaas voor dit jaar roet in het eten gegooid, voor het geweldige kerstfeest en samenzijn van onze ouderen, die dit feest normaal gesproken elk jaar viert in de Leoveste van s.c. Leovardia, maar we hebben natuurlijk net als met het Sinterklaasfeest wat om dezelfde reden niet door kon gaan, direct actie ondernomen om de ouderen te laten voelen dat we ze absoluut niet vergeten zijn dit jaar, en dat lijkt ons met deze actie ontzettend geslaagd!!!!
Wij hopen dat volgend jaar het Kerstfeest en het gezellig samenzijn weer mogelijk is en willen nu nog een ieder een gezellige feestdagen wensen en blijf gezond! en graag tot volgend jaar!!!

Wij willen hierbij ook onze dank uitspreken aan de sponsoren en donateurs voor het kunnen vullen van de geweldige kerst-tassen.
Te weten:
Bijlsma Videoprodukties, Leeuwarden
cbs Klaverblad Zuiderburen, Leeuwarden
Van Drogen Campers, Leeuwarden
Dierenspeciaalzaak Jongsma, Stiens
Dbieb, Leeuwarden
Hellema, Hallum
Multyservice Veltmuiz, Leeuwarden
Vermeulen Verpakkingen, Leeuwarden
Uw Groenteman Yne en Hinke, Leeuwarden
Van der Meulen, Hallum
Jaqueline Fleur Minimastichting, Den Haag.


21-11-2020 Pak papier donatie

Gisteravond hebben wij van Ballonnen Paradijs 100 rollen Sinterklaas pakpapier gekregen en 20 minions tasjes voor onze Stichting Rijk Voor Arm. Wij zijn er heel erg blij mee Dankje wel Ballonnen Paradijs 


ActiviteitenCentrum Sluiting

Wij hebben een zeer droevige mededeling:
Wij zijn als Stichting Rijk Voor Arm diep getroffen door het Corona virus en de maatregelen die gemaakt zijn door de regering ter bestrijding hiervan. Hierdoor moeten wij helaas ons Activiteitencentrum Uut en Thuus definitief sluiten!

De Reden :
We weten dat we per 1 juni weer open konden voor 30 mensen MITS we de anderhalve meter maatregel konden waarborgen, we hebben er toen een team opgezet die moest gaan berekenen en berekenen hoe we dit het beste konden doen, uit het onderzoek blijkt dat we dan 4 tafels ( van 1.60 bij 80 aan elkaar) konden neerzetten met om elke tafel 4 stoelen zodat iedereen 1,50 m. van elkaar af zit en een looppad heen van 1,50 m. en een looppad van 1,50 m. terug. Dit betekent dat we dus 16 mensen kwijt kunnen in onze zaal in plaats van 30 mensen. Nu zegt de regering heel mooi van we gaan de boel weer wat versoepelen door per 1 juli 100 mensen toe te staan maar, MITS DE ANDERHALVE METER GEHANDHAAFT WORDT! Dit betekent dus dat we in ieder geval tot 1 september nog steeds maar 16 mensen kwijt kunnen, want nu 16 mensen op anderhalve meter mogelijk betekent bij hun “versoepeling: van 100 mensen maar wel op anderhalve meter", blijft dan ook 16 mensen onze zaal groeit namelijk niet de afmetingen van de zaal blijft hetzelfde wat het aantal mensen ook wordt, we kunnen pas meer mensen kwijt als die anderhalve meter eraf gaat niet het aantal mensen verhogen dat helpt niet. Hier zullen heel veel cafe’s last van gaan krijgen en misschien ook wel moeten sluiten!
Dit betekent ook dat wij geen zaalverhuur meer kunnen doen, dit was noodzakelijk om de kosten per maand te kunnen drukken, wij krijgen namelijk niet zoals wijk en buurtcentra subsidie van de Gemeente dus staan zelf voor alle onkosten, onze activiteiten van de Stichting zijn voor de bij ons ingeschreven kinderen allemaal gratis of voor een hele kleine bijdrage, dit levert de Stichting geen geld op, dat is ook niet de bedoeling want de Stichting is er voor de kinderen!

Conclusie :
Geen inkomsten maar wel maandelijkse uitgaven houdt niemand vol, dus ook wij niet en we zijn al vanaf 6 maart gesloten, dit heeft er al voor gezorgd dat de Stichting haar kleine buffer nu ook geheel kwijt is en dat nu zelfs de verjaardagsdoos in gevaar komt. Dit mag echter niet gebeuren want dat is onze hoofdzaak!.

Gevolg :
Om het voortbestaan van de Stichting Rijk Voor Arm en de verjaardagsdoos te kunnen blijven behouden en voortzetten heeft het Bestuur van de Stichting Rijk Voor Arm besloten om dan maar afscheid te nemen van onze Activiteitencentrum Uut en Thuus, wel met ontzettend veel pijn in ons hart want we hebben daar die bijna drie jaar veel activiteiten, evenementen en feestjes gehad maar liever daar afscheid van nemen dan ons jarenlang werk, van de Stichting Rijk Voor Arm zomaar weg te gooien dat zou ons nog meer pijn doen. Niet alleen het Activiteitencentrum gaat nu dicht maar hierdoor ook de Speelgoedbank Leeuwarden heeft nu geen huisvesting meer ook deze kan haar dienst, tot zij een nieuw onderkomen hebben gevonden niet meer uitvoeren, dus de stichting verliest hiermee niet één onderdeel maar zelfs twee!
De verjaardagsdoos, het belangrijkste onderdeel van de Stichting Rijk Voor Arm heeft nog een voorraad van dozen om de jarigen in ieder geval tot half september van een verjaardagsdoos te kunnen voorzien op voorraad maar door veel financieel verlies door de Corona virus staat onze kas weer op 0 en moeten we weer op zoek naar nieuwe Sponsoren en Donateurs en zetten we weer diverse acties op touw om ervoor te zorgen dat ook de kinderen na half September hun verjaardagsdoos kunnen krijgen want dat belangrijke werk dient wel door te gaan! Ook hebben we altijd ons Groot Sinterklaasfeest en groot Kerstfeest, ook die willen we proberen dit jaar door te laten gaan, hiervoor hebben we heel veel hulp van U nodig alleen kunnen we dit niet, Samen staan we sterk! Dus: help ons met onze acties zoveel mogelijk als u kunt in welke vorm dan ook! of zet een actie op touw voor de Stichting Rijk Voor Arm wij als Stichting willen u hierbij met alles middelen die wij hebben wel steunen!
Wij strijden voor het behoud van de Stichting Rijk Voor Arm helpt u ons mee?
Namens het Bestuur en alle vrijwilligers!


22-04-2020 Opknappen

De voorzitter Simon de Jong en vrijwilliger Henk zijn druk bezig in onze activiteiten centrum om de boel op te knappen. We zijn druk bezig om een winkeltje te maken achter in de zaak om spulletjes te verkopen waar de opbrengst van weer ten goede komt van de Stichting voor Activiteiten ed. Er komt ook een webshop ter zijner tijd zodat jullie ook spulletjes online kunnen bestellen bij ons. 


De Stichting Rijk Voor Arm wil iedereen een heel gelukkig, succesvol maar vooral gezond 2020 toewensen en dat ook in 2020 maar ieder kind zijn/haar verjaardag kan vieren zoals zij dit horen te vieren, wij zullen daar zeker aan meewerken ook in 2020!!


30-12-2019 Piraten Marathon voor Stichting Rijk voor Arm

Voorzitter Simon de Jong bij de Leeuwarder Piraten Marathon in gesprek over Stichting Rijk voor Arm en de verjaardagdoos. De Leeuwarder Piraten houden een marathon voor Stichting Rijk voor Arm!!


Het grote Sinterklaas feest 30-11-2019

Iedereen hardstikke bedankt die vanmiddag bij het sinterklaas feest zijn geweest Het was super gezellig de kinderen hebben zich allemaal weer vermaakt en allemaal een natuurlijk een cadeautje gekregen met zakje snoep. Sinterklaas en zwarte pieten hartstikke bedankt en Duo Adyrf jullie ook weer hardstikke bedankt 


Benefietavond 9-11-2019

Benefietavond ten bate van de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm zaterdag 9 November 2019 was zéér geslaagd te noemen wij zijn als Stichting Rijk Voor Arm ontzettend blij met de opbrengst van deze avond die het geweldige bedrag van maar liefst € 1800,00 heeft opgebracht!!!!!! dit betekent dat wij maar liefst 60 kindertjes blij kunnen maken met een verjaardagsdoos, 60 kindertjes die nu hun verjaardag kunnen vieren zoals zij dit horen te vieren zowel thuis als ook op school, hiervoor willen wij als Bestuur van de Stichting Rijk Voor Arm onze hartelijke dank uitspreken aan:
Alle artiesten die deze avond geheel belangeloos hun optreden hebben gegeven en aan alle Sponsoren die deze avond hebben mogelijk gemaakt en mede hebben mogelijk gemaakt dat we tot zo'n geweldig bedrag zijn gekomen en aan het geweldige publiek die massaal zijn gekomen om er een fantastische avond van te maken en met zijn allen dit geweldige bedrag hebben mogelijk gemaakt en aan met name Alie Wouters die deze geweldige avond presenteerde en aan Jolanda de Vries-zondervan, die zo geweldig haar best heeft gedaan met de gehele organisatie van dit grote feest, Hobby fotograaf arie, die de gehele avond weer prachtige momenten heeft weten vast te leggen en aan alle vrijwilligers die deze avond achter de bar, in de zaal en andere werkzaamheden hebben verricht Jan Grendel, Gretha Sloterdijk, Patricia Bdj Vd Meer, Meta de Jong, Simon de Jong.
Nogmaals iedereen en dan bedoelen we ook iedereen
dank, Dank, DANK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Namens het Bestuur, heel graag tot de volgende keer!!


18-09-2019 Congres tegen Armoede

.Congres tegen Armoede!
Vanmiddag zijn wij van de Stichting Rijk Voor Arm aanwezig geweest bij het Congres Samen tegen Armoede in het Cambuurstadion georganiseerd door de leeuwarder Uitdaging.
Het was een zeer leerzame dag, vele sprekers hebben de revue gepasseerd waaronder Annemarie van Gaal,Nadja Jungman, Prinses Laurentien en twee Leeuwarder wethouders. de Stichting Rijk Voor Arm stond er ook met een statafel ingericht met info materiaal en hebben we diverse mensen hun vragen over de Stichting Rijk Voor Arm kunnen beantwoorden en de Stichting kunnen promoten en na de sluiting hebben we nog even tijdens de netwerk-borrel nog even ons netwerk kunnen vergroten en nu de naam van de Stichting Rijk Voor Arm nog meer op de kaart kunnen zetten.
Al met al een zeer leerzame, en nuttige dag voor de Stichting Rijk Voor Arm geweest en willen wij hierbij de Leeuwarder Uitdaging hartelijk bedanken dat zij ons hebben uitgenodigd voor deze dag welke door hun ontzettend goed was georganiseerd en bedankt voor het zeer gastvrij en vriendelijk ontvangst en zijn wij ontzettend nieuwsgierig wat de campagne tegen de armoede nog meer heeft opgeleverd voor de Stichting Rijk Voor Arm, hartelijk bedankt!


10-7-2019

We hebben vanavond een delegatie van het Bestuur van de Studentenvereniging Osiris op visite gehad die ons kwam verblijden met het nieuws over de einduitslag van hun actie te weten "De Anniversieweek" van de studentenvereniging Osiris, die ze elk jaar houden en waarin ze dan tijdens deze week ook nog geld inzamelen voor een goed doel en dit jaar hadden ze als goed doel de Stichting Rijk Voor Arm uitgekozen waar wij natuurlijk ontzettend trots op zijn.
We hebben natuurlijk nog even nagepraat over deze week hoe zij het beleefd hadden en over alle reacties die ook via onze meldingen omtrent deze week bij ons binnen waren gekomen.
Toen kwam de uitreiking van de cheque met daarop maar liefst het geweldige bedrag van deze actie te weten € 3100,00
een geweldig bedrag bijeengebracht door een geweldige groep mensen "de Studentenvereniging Osiris" met dit geweldige bedrag kunnen we weer 100 verjaardagsdozen bezorgen bij kindjes die dankzij deze doos hun verjaardag kunnen vieren zoals zij dit horen te vieren!
Dames en Heren van Studentenvereniging Osiris nogmaals wij zijn jullie niet alleen dankbaar maar ook ontzettend trots op wat jullie voor de Stichting Rijk Voor Arm hebben gedaan en namens alle kinderen, vrijwilligers en het Bestuur willen wij nog één ding zeggen "dank!, Dank! DANK!


24-04-2019

Een prinses, astronaut, cowboy, piraat, superheld en lieveheersbeestje lopen over de waag. Dit klinkt als het begin van een goede grap, maar niks is minder waar. De Anniversieweek is alweer in volle gang en vandaag stond de bestuursactiviteit op de planning. Zo kwam het dat het bestuur van Studentenvereniging Osiris in bijzondere kostuums zich begaven naar de waag om daar oudhollandse spelletjes te gaan spelen. Voor een kleine donatie konden kinderen daar genieten van de vergeten oudhollandse spelletjes. Zo werden er ballen gegooid, spijkers in flessen gestopt en zijn er flink wat eieren gesneuveld bij het eierlopen. Ook werd er naar koeken gehapt en vlogen de sjoelstenen over de waag. Vol enthousiasme dansten de leden van Anniversiecommissie en het bestuur over de waag en genoten we van ons jeugdsentiment.

Uiteindelijk was het een zeer geslaagde actie, waarbij er weer een mooi bedrag is binnengehaald voor het goede doel: Stichting 'Rijk voor Arm'!


13-03-2019

Een geweldig bericht!!!!!!
Tijdens kerst zijn er collectes gehouden bij diverse kerken in de gemeente Leeuwarden, deze zijn toen gecoördineerd door het Diaconaal Platform Leeuwarden en deze berichten ons deze week dat de opbrengst hiervan maar liefst € 5707,26 was en dat dit bedrag dus aan de Stichting Rijk Voor Arm werd gedoneerd wat een fantastisch bedrag, waar we ontzettend blij mee zijn dit betekent namelijk 190 verjaardagsdozen voor dit jaar GEWELDIG!!!!!!!!!!!.
We willen hierbij namens het Bestuur en alle vrijwilligers, maar zeker namens alle jarige kinderen die dit jaar een verjaardagsdoos van ons krijgen alle kerken die hebben meegewerkt aan dit fantastische resultaat en vooral alle gulle gevers die dit fantastische resultaat gerealiseerd hebben ontzettend bedanken jullie hebben weer vele kinderen blij gemaakt met de belangrijkste dag van het jaar, hun verjaardag!
dank, Dank, DANK!!!!!!!!!!!


13-01-2019

Obs Wynwizer uit Zuiderburen hebben tijdens hun jaarlijkse kerstviering geld ingezameld voor het goede doel, voor het jaar 2018 hadden ze gekozen om het dit keer aan de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm te schenken. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee en trots op.
Afgelopen zaterdag kwam een vertegenwoordigster van de Obs Wynwizer met het gecollecteerde bedrag aan bij ons Activiteitencentrum Uut en Thuus om ons het bedrag te overhandigen.
Het opgebrachte bedrag van deze geweldige actie was maar liefst € 257,40 wat betekent dat er weer maar liefst 9 kinderen een fantastische verjaardag zullen vieren in 2019!
Wij willen hierbij dan ook graag alle medewerkers van de Obs Wynwizer, die hier aan mee hebben geholpen en natuurlijk zeer zeker alle gulle gevers heel hartelijk bedanken voor het opgebrachte bedrag Geweldig bedankt allemaal!


31-12-2018

De Stichting Rijk Voor Arm wenst iedereen een hele fijne Feestdagen en een gelukkig, maar vooral gezond 2019!


04-12-2018

Update : Goedzak actie van Albert Heijn 2018 !!!
Op onderstaande foto's heeft u even een overzicht van de zeer goed geslaagde "Goedzak actie" van de Albert Heijn filialen die dit speelgoed allemaal heeft ingezameld voor de Stichting Rijk Voor Arm, inmiddels hebben we al 100 zakken voor de gezinnen klaarstaan voor Sinterklaas!, nu gaan we bezig met de zakken voor Kerst, u hoeft zich niet op te geven hiervoor, want wij zoeken de gezinnen uit die bij de Stichting Rijk Voor Arm staan ingeschreven, bent u uitgekozen dan heeft u al bericht gehad wanneer wij de Sinterklaaszak bij u komen brengen, voor de kerstzak hoeft u zich ook niet op te geven deze zijn ook al uitgekozen uit ons bestand van ingeschreven gezinnen, deze krijgen binnenkort bericht over het uitrijken van de kerstzak!!!!
Hierbij willen wij natuurlijk graag de deelnemende filialen Albert Heijn Camminghaburen Leeuwarden, Albert Heijn XL Leeuwarden, Albert Heijn Emmakade, Albert Heijn Prins-Hendrikstraat Leeuwarden, Albert Heijn Schrans, Albert Heijn Harlingen, Albert Heijn Sneek, Albert Heijn Middelseelaan Sneek, en Albert Heijn Heerenveen heel hartelijk bedanken voor hun deelname en het inzamelen van dit speelgoed en natuurlijk willen we alle mensen die speelgoed hebben gedoneerd heel, heel hartelijk bedanken, door al deze inzet kunnen we weer heel veel gezinnen blij maken in deze feestmaand December!!!!!!
Ook willen we Rene Goederenland weer ontzettend bedanken voor het beschikbaar stellen van hun busje om alle speelgoed op te kunnen halen bij deze filialen!!
Iedereen die hier aan mee hebben gewerkt Bedankt, bedankt, BEDANKT!!!!!!!!!!!!


24-11-2018 Het grote Sinterklaasfeest 2018

Het Grote Sinterklaasfeest 2018 is weer achter de rug, zaterdag 24 November 2018 was de dag dat de Sint en zijn Pieten ons al weer voor het vierde jaar op rij heeft bezocht en dit maal in ons activiteitencentrum Uut en Thuus!
De Sint en zijn Pieten laten ons weten dat zij zich weer kostelijk hebben vermaakt net als alle aanwezige kinderen en ouders, en ze zien alweer uit naar volgend jaar 2019 om weer bij ons te kunnen zijn.
Wij willen graag De HofSint Productions bedanken die ervoor heeft gezorgd dat de Sint en zijn Pieten aanwezig konden zijn, en ook Duo Adyrf die de muzikale omlijsting weer fantastisch heeft vervuld en ook onze geweldige sponsor Banketbakkerij Salverda die dit jaar de geweldige uitdeelzakjes met echte Sinterklaas snoep heeft geleverd als sponsoring aan dit grote feest! en natuurlijk niet te vergeten al onze vrijwillige medewerkers die er weer voor hebben gezorgd dat het Grote Sinterklaasfeest weer geweldig is verlopen!
Iedereen Hartelijk Dank, dank, dank!!!! en nu maar weer vol verwachting wachten op het Grote Sinterklaasfeest 2019!


Benefiet Dart Avond 2018

Afgelopen zaterdag 3 November 2018 hebben we ons eerste Money Darts toernooi gehad.
Het was een zeer geslaagde avond en de opbrengst was voor de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm.
De opbrengst was € 500,00 dit betekent weer 17 verjaardagsdozen voor de Stichting Rijk Voor Arm!
Een geweldige opbrengst en een fantastisch gezellige avond wat kun je je nog meer wensen.
Hierbij willen we graag iedereen bedanken, het barpersoneel: Henk, Gretha, Meta en Simon, de organisatie van het toernooi: Ronald en Anja, alle deelnemers aan het dart toernooi en verder iedereen die we maar vergeten mochten zijn allemaal heel hartelijk bedankt voor een onvergetelijke avond en een geweldige opbrengst voor de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm, namens het Bestuur van de Stichting Rijk Voor Arm!. Allemaal graag tot de volgende keer!!!!!!!!!!!
Hierbij volgen nog enkele foto's.


20-10-2018

Kledingbeurs op Soldatendijkje 2 kom gezellig langs de opbrengst gaat naar de verjaardagdoos van Stichting Rijk voor Arm van13 00 uur tot 16.00 uur in het activiteiten centrum Uut en Thuus.


Benefietavond 2018 ten bate van de Stichting Rijk Voor Arm!

Zaterdag 9 Juni j.l. was het dan eindelijk zover de Benefietavond 2018 kon beginnen!
Het was een zeer gezellige en feestelijke avond vele Leeuwarder artiesten kwamen zich belangeloos inzetten om hiervan een geweldige avond te maken en een goede opbrengst voor de verjaardagsdoos te creëren en inderdaad dit is hun beide zeer goed gelukt! het was een fantastisch gezellig feest en de opbrengst van deze geweldige avond is geworden............ € 790,00!!!!!!!!!!
Hierbij willen wij dus graag alle artiesten Reina van Zandvoort, Hedy Rebel, Vince, Baukje Nap-durkstra, Layla Visser, Stefan Bosma, DUO A37 voor hun bijdrage aan dit succes, ook de geluidsman Stefan Bosma en de organisatie gedaan door Alie Wouters Jullie zijn voor ons allemaal Toppertjes!!!!!!!! Bedankt, bedankt, BEDANKT!.
Maar natuurlijk ook alle bezoekers van dit festijn REUZE BEDANKT! voor jullie komst en gezelligheid jullie hebben er een waar feest van gemaakt!!!!!
En als laatste willen we natuurlijk ook graag onze vrijwilligers, Henk, Gretha, Patricia en Meta, die deze avond hun best hebben gedaan om er een waar feest van te maken bedanken, bedanken, BEDANKEN!
Wij zien jullie allemaal graag weer op het volgende feestje!!!.
Met feestelijke groet,
Simon de Jong, Voorzitter Stichting Rijk Voor Arm.
Hier volgen een paar foto's van deze avond en we zijn op zoek naar meerdere foto's om te plaatsen op onze website, dus als er meer mensen zijn die leuke foto's of filmpjes van deze avond hebben? stuur ze ons dan via een pb-tje alsjeblieft alvast bedankt.


16-5-2018

Weer een geweldig bericht!!!!!!!!
Zoals wij al eerder hebben vermeld heeft de Bedrijvenvereniging De Hemrik via een veiling schilderijen verkocht en de opbrengst hiervan zou aan de Stichting Rijk Voor Arm worden gedoneerd!
De veiling van de schilderijen had het geweldige bedrag van € 1325,00 opgeleverd en hiervoor zijn wij gisteren naar het Fries Museum geweest om de cheque in ontvangst te mogen nemen en toen hebben we de jaarvergadering meegemaakt en genoten van de expositie van Escher en daarna nog heerlijk genoten van het buffet waaraan wij ook mochten deelnemen, aan het einde van het buffet had echter de voorzitter van bedrijvenvereniging de Hemrik nog een geweldige verrassing in petto en vertelde ons dus dat de @bedrijvenvereniging de Hemrik het bedrag ging verdubbelen, geweldig wat zijn wij ontzettend blij met deze gulle gift iedereen die hier aan mee heeft gewerkt ontzettend BEDANKT!


NL Doet 2018!

Ook de Stichting Rijk Voor Arm had een klus staan voor NL Doet 2018 en wel op zaterdag 10 maart 2018!
Alhoewel er een paar afmeldingen waren vanwege ziekte en het weer enigszins een beetje tegen zat, althans voor het grote werk het schilderen van de buitenkant van het activiteitencentrum, hebben de vrijwilligers die zich opgegeven hadden voor deze klus geweldig hun best gedaan en de omgeving van het activiteitencentrum opgeknapt de tuinen en looppaden zijn ontzettend mooi opgeknapt, er zijn 2 invalide parkeerplaatsen aangelegd en we hebben nu een hele fijne oprit bij de voordeur gekregen zodat het gebouw nu ook rolstoelvriendelijk en bereikbaar is.
We hebben een geweldige dag gehad en ook geweldige nieuwe mensen ontmoet, die geweldig werk hebben verricht.
Op het verfwerk na is dus de missie en klus geheel geslaagd geweest wij willen hierbij dan ook de vrijwilligers die deze klus hebben geklaard ontzettend bedanken voor hun inzet !!!!!
hier nog wat foto's om te benadrukken wat van mooie en productieve dag we hebben gehad met zijn allen.


Sponsoravond 2018!

Gisteravond 9 maart 2018 hebben we onze sponsoravond gehouden en iedereen die kon is ook langs geweest, sommige sponsoren hadden andere verplichtingen maar wilden op de volgende sponsoravond wel komen en dat gaat zeker gebeuren want we hebben met de sponsoren die geweest zijn toch een hele gezellige avond gehad.
Wij hebben de kans gehad om de sponsoren te laten zien, wat wij in ons nieuw activiteitencentrum gaan doen, waar de verjaardagsdoos wordt klaar gemaakt, en uit kunnen leggen waar de Stichting Rijk Voor Arm voor staat, wat onze doelstelling is en hoe wij die uitvoeren.
Na de rondleiding kwamen we weer aan in de grote zaal voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje, toen volgde er voor ons nog een hele grote verrassing, de bestuurlijke vertegenwoordigsters van het JCI Friesland kwamen met de geweldige verrassing, zij zijn de organisatie achter het elk jaar terugkerende VAT69 Reünie, welke elk jaar dit feest organiseert en elk jaar een goed doel zoekt om zich voor te kunnen inzetten, vorig jaar hebben zij gekozen voor de Stichting Rijk Voor Arm.
Nu kwamen zij met een cheque waarop het opgebrachte bedrag vermeld stond, hierop stond maar liefst het geweldige bedrag van € 5000,00 op GEWELDIG!!!!!! wij zijn er ontzettend trots op dat het JCI Friesland ons heeft gekozen voor het goede doel van 2017 en we zijn ontzettend blij met het geweldige bedrag van
€ 5000,00 dit zijn voor ons weer 167 verjaardagsdozen dus weer 167 blije en dankbare kinderkoppies, die zijn/haar verjaardag kan vieren zoals zij dit behoren te vieren, zowel thuis als ook op school!!!!.
Wij willen graag het JCI Friesland hartelijk bedanken en alle gulle gevers die met zijn allen dit geweldige bedrag voor ons hebben opgebracht Dank! Dank! Dank!


18-02-2018

Bingodag in het Activiteitencentrum "Uut en Thuus!"
Gisteren 17- februari 2018 hebben we onze eerste Bingodag gehad, 's middags hadden we een Bingo voor de kinderen van 4 tot en met 12 Jaar met vele leuke prijzen en de kinderen hebben zich uitermate vermaakt, wat is er nu leuker om te zien dan al die vrolijke blije gezichtjes wanneer ze een prijs gewonnen hebben, of de spanning die van de gezichtjes af te lezen is wanneer ze nog maar één nummer moeten geweldig! goed geslaagd kunnen we wel stellen, daarom hebben we meteen een nieuwe datum gepland voor de kinderbingo en deze is op Zaterdag 17 Maart 2018! komt allen maar weet wel wees er op tijd bij want vol=vol !
's avonds hadden we een Benefiet Bingo voor volwassenen, we hadden op meer deelnemers gehoopt maar de deelnemers die gekomen zijn hebben toch een geweldige avond gehad met mooie prijzen en een gezellige sfeer, ook komt hiervan een herhaling alleen is de datum nog niet vastgesteld.
Wij willen graag alle deelnemers aan deze gezellige Bingo hartelijk bedanken voor hun komst en hopen op de volgende Bingo u weer te mogen ontvangen en nog meer deelnemers natuurlijk om er weer zo'n gezellige Bingoavond van te kunnen maken.
Ook willen wij natuurlijk onze sponsoren bedanken die mede dankzij hun hulp deze avond hebben mogelijk gemaakt.
Dus Albert Heijn Camminghaburen Leeuwarden, Primera de Vries Camminghaburen, Slagerij Smit Leeuwarden, Vivant Van der Meulen Bilgaard, Uw Groenteman Yne en Hinke en Made by Elisa hartelijk dank voor het mede mogelijk maken van onze Bingo.


29-01-2018

Wij hebben nu een activiteitencentrum ontwikkeld waarmee we dus het hele gezin kunnen helpen, waar we eerst alleen op kwamen voor de kinderen die in armoede moeten opgroeien in Friesland.
Wat gaan we hier doen?
Het gaat gebruikt worden als kantoor en thuisbasis van de Stichting Rijk Voor Arm, er wordt een gedeelte ingericht als ruimte voor de verjaardagsdoos hierin liggen alle spullen die nodig zijn voor de verjaardagsdoos te vullen en klaar te maken voor verzending, dit kan iedereen bezichtigen. Er zal een kantoor annex spreekruimte ingericht worden waar u dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur terecht kunt voor allerlei vragen, inlichtingen of inschrijving.
De grote zaal zal ingericht gaan worden voor de activiteiten overdag is dit meestal voor de kinderen, we gaan namelijk allemaal activiteiten voor de kinderen uitvoeren in verschillende leeftijdsgroepen de groep 4 en 5 jarigen, de groep 6 en 7 jarigen, de groep 8 en 9 jarigen, de groep 9 en10 jarigen en de groep 11 en 12 jarigen en misschien dat we in de toekomst nog wat willen ontwikkelen voor de groep van 13 t/m 16 jarigen indien mogelijk.
Elke woensdagmiddag zal er van 13.00 uur tot 16.30 uur een hobbymiddag zijn hier kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar de gehele middag bezig zijn met wat zij maar willen bijvoorbeeld: knutselen, puzzelen, spelletjes doen, computeren, enz. enz. Verder zullen hier diverse activiteiten en evenementen georganiseerd worden zoals: talentenjacht, filmmiddag, toneel spelen, kinderdisco, kinderbingo, koken met kinderen verjaardag feestjes enz. enz.
Ook zullen bij mooi weer buitenactiviteiten georganiseerd gaan worden.
Daarnaast gaan we zoals gezegd ook wat voor de ouders doen, dit gaat op de avonden gebeuren, we zullen diverse dingen organiseren voor hen zoals : cursussen : cursus koken, met weinig geld toch een gezonde maaltijd op tafel krijgen, cursus omgaan met weinig geld, hulp en raad bij het invullen van bepaalde formulieren, hobbygroep, verzamelgroep, praatgroep, en 1 keer per week een Sociaal Café waar iedereen welkom is enz. enz.
Diverse clubs zoals een dartclub, klaverjasclub, biljartclub, tafeltennisclub, hobbyclub, kookclub, bloemschikclub noem maar op alle mogelijkheden zijn bij ons aanwezig en kunnen op verzoek georganiseerd worden.
We gaan hier ook evenementen organiseren, waarbij de opbrengst volledig naar de verjaardagsdoos van de Stichting zal gaan, ook gaan we de grote zaal indien mogelijk verhuren voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest, kleine receptie, jubileum enz., alles is bespreekbaar voor inlichtingen hierover of boekingen kunt u contact opnemen met de Stichting Rijk Voor Arm via Email : info@rijkvoorarm.nl , of via telefoon : 06-19626890 of gewoon even langskomen tijdens openingstijden op het kantoor van de Stichting Rijk Voor Arm Soldatendijkje 2, 8926 JM Leeuwarden.
De opbrengst van de verhuur van de grote zaal gaat volledig naar de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm, hiermee hopen wij een buffer te kunnen creëren voor de verjaardagsdoos, zodat we dit kunnen blijven doen ook in moeilijkere tijden, kortom een feestje voor een feestje!
Nu bent u een beetje op de hoogte van wat er zoal staat te gebeuren in ons activiteitencentrum, wij zien u daar graag we zijn dagelijks geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur voor een gezellig praatje met ons of andere aanwezigen we gaan het reuze gezellig maken op het Soldatendijkje 2 te Leeuwarden the place to be!


20-01-2018

Een geweldig Bericht!!!!!
Het is eventjes stil geweest vanaf onze kant, maar dat is vanwege de drukte die we gehad hebben.
Maar nu hebben we geweldig bericht voor iedereen die de Stichting Rijk Voor Arm een warm hart toedraagt .
Vanaf 1 Februari 2018 heeft de Stichting Rijk Voor Arm eindelijk haar activiteitencentrum en tevens thuisbasis voor de Stichting Rijk Voor Arm.
We zitten dus vanaf 1 Februari 2018 op het Soldatendijkje nummer 2, dit zit tussen het bowlingcentrum de Grote Keizer en het dierenasiel in dus bij de minirotonde de afslag naar de Grote Keizer dan de tweede afslag naar links dat is het soldatendijkje dan zitten we halverwege aan de rechterkant, aan het einde van deze weg zit nog de sportschool Citadel.
Wat er allemaal gebeuren gaat in onze activiteitencentrum maken we binnenkort bekend houd ons dus in de gaten.
Wij zijn ontzettend blij dat de Stichting Rijk Voor Arm nu alles heeft wat zij nodig is om de kinderen die in armoede moeten opgroeien in Friesland helemaal te kunnen helpen.


29-12-2017

Weer een verrassend en geweldig bericht!
De Bazaar Veiling Rommelmarkt Sneek, heeft op 30 September 2017 een loodsverkoop gehouden en de opbrengst ten bate gesteld van de Stichting Rijk Voor Arm!
Dit heeft het geweldige bedrag van € 500,00 opgebracht!
Wij willen hierbij alle medewerkers van de Stichting BVR Sneek ontzettend bedanken voor hun inzet en de geweldige bijdrage! en natuurlijk ook alle kopers bedankt voor jullie bijdrage!
We zijn hier ontzettend blij mee omdat we hiermee weer vele kinderen blij kunnen maken op hun verjaardag zodat ze hun verjaardag kunnen vieren zoals een kind dit hoort te vieren!
Namens bestuur en alle vrijwilligers en de 300 a 400 kinderen die ingeschreven staan nogmaals onze hartelijke dank! Super!
De BVR Sneek is ook te vinden op facebook! https://www.facebook.com/bvrsneek en op www.bvrsneek.nl !


22-12-2017

Nog een geweldig nieuws!!!!!!
Afgelopen woensdag hebben de kinderen van de Wiardaskoalle / Ikc Wiarda hun kerstdiner op school gehad. En alle ouders zijn dan uitgenodigd door de oudervereniging voor een kerstborrel. Hier verkochten zij snert en Pompoensoep, waarvan de opbrengst naar de Stichting Rijk voor Arm zou gaan. De opkomst was groot! en Els Boek van Jumbo Zuiderburen had roggebrood met spek gesponsord!
Het bedrag wat ze hiermee hebben opgehaald is maar liefst € 250,00! Hier zijn wij heel erg blij mee en willen hierbij alle donateurs en de Wiardaskoale/LKC Wiarda heel hartelijk bedanken voor hun geweldige actie en bijdrage super gedaan!!!!!!!


08-12-2017

 

Wat een Geweldige Actie!!!!
Gisteren avond waren wij uitgenodigd door Jeugdhonk 'T Honnegat in Vrouwenparochie voor de uitreiking van het resultaat van de actie die gevoerd werd door de jeugd.
We zijn daar ontzettend goed en vriendelijk ontvangen en hebben kunnen uitleggen aan hun wat het werk van de Stichting Rijk Voor Arm is en wat zij doen, dit werd door de jeugd heel aandachtig beluisterd en werden er vele vragen gesteld.
Het is fantastisch om te weten dat ook de jeugd zeer begaan is met de kinderen die in armoede moeten opgroeien en het werk van de Stichting Rijk Voor Arm ook zeer waarderen, dit doet ons zeer goed!
Het spannende moment, voor zowel ons als voor de jeugd van het jeugdhonk 'T Honnegat en het bestuur daarvan, was de uitreiking van het resultaat van de Actie, door de jeugd.
Er was een geweldig grote cheque gemaakt, met een eveneens geweldig groot bedrag van maar liefst € 400,00 erop! dit was het resultaat van een flessen inzameling actie welke de jeugd had opgehaald, kunt u zich voorstellen hoeveel lege flessen dit wel niet moeten zijn geweest? een echte geweldige prestatie van hun dus en als u denkt dat het daarbij bleef, nou nee er stonden 3 hele grote tassen boordevol met producten voor de verjaardagsdoos, vol met slingers, kaarsjes, uitdeelzakjes, feesthoedjes, cadeautjes enz. enz. en dat was natuurlijk zeer welkom!
Wij willen namens het Bestuur, alle vrijwilligers en vooral alle kinderen die een verjaardagsdoos ontvangen van ons, het bestuur en de jeugd van het jeugdhonk 'T Honnegat ontzettend bedanken voor hun inzet met deze actie en het fantastische resultaat, wij zijn ontzettend trots op jullie!!!!!!!!


30-11-2017 Goedzak Actie Albert Heijn

Update omtrent de Albert Heijn Aktie "de Goedzak" !
Door alle drukte heen zouden we bijna vergeten om te vermelden hoe de Aktie "de Goedzak" van de Albert Heijn voor de Stichting Rijk Voor Arm is verlopen, maar deze is als volgt gegaan:
De volgende filialen van Albert Heijn hebben aan deze aktie voor de Stichting Rijk Voor Arm meegedaan : Albert Heijn Camminghaburen Leeuwarden 2 containers, Albert Heijn Bilgaard 1,5 container, Albert Heijn XL Leeuwarden 3,5 container, Albert Heijn Prins-Hendrikstraat Leeuwarden 1 container en Albert Heijn Harlingen 2 containers vol.
Dus in het totaal hebben we 10 containers vol met speelgoed mogen ontvangen en ongeveer 70% van de speelgoed hebben we ook daadwerkelijk kunnen gebruiken dat is toch een geweldig resultaat!!!

Hoe hebben we het speelgoed verdeeld? We hebben uit de ongeveer 900 ingeschrevenen, dit zijn mensen die een verjaardagsdoos van ons hebben gekregen in de afgelopen 3 jaar, 300 gezinnen uitgeloot die van ons een zak gevuld met sinterklaascadeautjes hebben gekregen die dus bestemd zal zijn voor 5 December verder hebben we ons Groot Sinterklaasfeest 2017 hiervan ook kunnen voorzien, verder houden we nog heel veel cadeautjes voor de verjaardagsdoos over en dan is er nog heel veel speelgoed wat er overblijft en wat er nog zo goed als nieuw uitziet, welke ook al weer een goede bestemming voor is gevonden, namelijk René Goederenland de kringloopwinkel op de Celsiusstraat 6c te Leeuwarden heeft speciaal voor ons een hoek in zijn winkel ingericht om dit speelgoed te verkopen tegen een hele lage prijs, hij had zelf ook nog heel veel speelgoed staan die heeft hij er bij gedaan en de opbrengst van deze verkoop gaat in zijn geheel naar de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm, dus als de Sint met de smalle beurs nog op zoek is naar Sinterklaascadeautjes moet de Sint nog even bij Goederenland op de Celsiusweg 6c in Leeuwarden zijn, denk eraan Sint, uw aankopen daar gaat naar de verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm.

Wij willen hierbij onze Hartelijke dank uitspreken aan Albert Heijn Camminghaburen Leeuwarden, Albert Heijn Bilgaard, Albert Heijn XL Leeuwarden, en Albert Heijn Prins-Hendrikstraat Leeuwarden voor het houden van deze aktie voor de Stichting Rijk Voor Arm, Alle Donateurs voor het inleveren van speelgoed voor deze aktie zowel nieuw als gebruikt, Rene Goederenland voor het beschikbaar stellen van hun busje om de Goederen steeds op te halen en het beschikbaar stellen van een gedeelte van de winkel als sponsoring en de vrijwilligers voor het inpakken van alle cadeautjes voor Sinterklaas 300 zakken en 50 cadeautjes voor het Grote Sinterklaasfeest 2017! zonder deze sponsoren, donateurs en vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk geweest dus HARTELIJK DANK AAN IEDEREEN !!!!
Wij wensen iedereen dus een hele fijne Sinterklaas!!!!!!.


26-11-2017 Het grote Sinterklaasfeest 2017

Het Grote Sinterklaasfeest 2017 van de Stichting Rijk Voor Arm hebben we gisteren 25 November weer gehad!
Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om het Grote Sinterklaasfeest te houden en voor zover wij hebben gehoord was het weer een groot succes de kinderen hebben zich weer kostelijk vermaakt met de Pieten en Sinterklaas, Er was koffie en thee voor de ouders, drinken voor de kinderen en natuurlijk niet te vergeten handenvol met pepernoten en het belangrijkste ieder kind zijn/haar cadeautje uit handen van Sinterklaas Toen Sinterklaas en zijn zwarte Pieten weer vertrokken was het feest afgelopen, helaas want volgens ons wilden de kinderen nog wel een paar uurtjes doorgaan, maar aan alles komt helaas een einde. De kinderen pakten hun cadeautjes bij elkaar en gingen richting de uitgang, hier kregen ze nog wat lekkers voor mee naar huis en bedankten we iedereen voor hun komst.

Hierbij willen wij nogmaals onze hartelijke dank uitspreken aan: de HofSint en alle zwarte Pieten, voor het geweldige feest, de Kurioskerk voor het beschikbaar stellen van de zaal, de Oase voor het beschikbaar stellen van de koffie en thee voor iedereen, en de Albert Heijn Camminghaburen Leeuwarden, voor de pepernoten en het lekkers voor mee naar huis en onze vrijwilligers voor hun bijdrage aan dit feest!
Het was weer een geweldige middag, wij hebben genoten, de kinderen hebben genoten en ook de ouders zullen zich stiekum weer een beetje kind hebben gevoeld!
Het Grote Sinterklaasfeest 2017 is geweest, allemaal weer tot het Grote Sinterklaasfeest 2018!!!
Hier volgen nog enkele foto's gemaakt door de heer Sijmen Klompstra onze hartelijke dank hiervoor!!


07-11-2017

Weer geweldig nieuws!
SJT Stichting Jeugdwerk Terschelling heeft een donatie van maar liefst € 250,00 overgemaakt op rekening NL39INGB0006507242 t.n.v. de Stichting Rijk Voor Arm voor de actie "Heel Friesland steunt de Verjaardagsdoos van de Stichting Rijk Voor Arm!".
Wij zijn de Stichting Jeugdwerk Terschelling hier dan ook zeer dankbaar voor, bedankt voor jullie geweldige steun!!!!!!!

 


31-12-2016

2017 alweer een jaar voorbij, toch willen we nog graag even het jaar 2016 met u delen, wat hebben we meegemaakt in een overzicht voor u bij elkaar gezet:

* We hebben 326 verjaardagsdozen uitgerijkt, dus zowiezo 326 kinderen blij gemaakt.

* We hebben nieuwe sponsoren mogen ontmoeten!.

* We hebben vele donaties binnen mogen krijgen, waardoor we alles mogelijk hebben kunnen maken (ontzettend bedankt hiervoor)

*We hebben weer ons Groot Sinterklaasfeest dit jaar kunnen houden, waarin we meer kinderen op bezoek hadden dan 2015!

* We hebben ook ons Groot Kerstfeest dit jaar kunnen vieren, waar ook weer meer kinderen dan in 2015 op af zijn gekomen, ditmaal gehouden in samenwerking met de Stichting Happy Return, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank.

* De heer Erik Kleine van onze sponsor Proqlant heeft een volledige sponsorprogramma voor ons opgezet onder de naam " Helden voor Kinderen" ook te volgen op facebook waarvoor wij de heer Erik Kleine natuurlijk ontzettend dankbaar zijn.

22016 was dus een zeer bewogen jaar waarin weer onze doelstelling is behaald! Wat gaan we onder anderen doen in 2017?.

* Natuurlijk zullen we er weer voor zorg dragen dat ieder kind zijn/haar verjaardag kan vieren zoals zij/hij dit behoort te vieren, dit weer door middel van onze verjaardagsdoos er zijn alweer nieuwe inschrijvingen bijgekomen, dus dat wordt weer een uitdaging!

* Ook willen we dit jaar meerdere activiteiten uitvoeren, zoals Talentenjacht 2017!, dagjes uit met kinderen, enz. enz.

* Ook gaan we dit jaar op zoek naar meerdere stichtingen voor samenwerking, want samen sta je sterker!

* En zullen we dit jaar natuurlijk weer op zoek gaan naar nieuwe Sponsoren en Donateurs! en zullen we de Stichting Rijk Voor Arm meer gezicht en bekendheid geven via acties, activiteiten en zullen we aanwezig zijn op diverse bekende markten!

*Natuurlijk hebben we ook aan het eind van dit jaar weer ons Groot Sinterklaasfeest en Groot Kerstfeest, welke dit jaar nog groter zal worden!

Zoals u ziet gaan we het jaar 2017 niet stil zitten, maar er juist keihard tegenaan om onze doelstelling voor 2017 ook weer te behalen, zodat we weer terug kunnen kijken op een succesvol jaar! u gaat nog veel van ons horen in 2017!
houd natuurlijk niet alleen onze facebook pagina maar ook onze website www.rijkvoorarm.nl heel goed in de gaten!
Wij gaan het jaar 2017 met veel energie tegenmoet en zullen onze strijd voor de kinderen die in armoede moeten opgroeien blijven voeren, net zo lang tot dit niet meer nodig hoeft te zijn, laten we hopen dat die tijd niet lang meer op zich zal laten wachten!
Helpt u ons weer mee?..................


Het grote Kerstfeest 2016

Het grote Kerstfeest 2016! van de Stichting Rijk Voor Arm, is weer een groot succes feest geweest!
Zaterdag 17 December hebben de kinderen weer een geweldig feest gehad met muzikale begeleiding van Marco-janet Kuilder #theblizzards en Flons Kerstspons die de kinderen geweldig heeft bezig gehouden, de kinderen konden allemaal een kerststukje maken voor hun ouders en natuurlijk kwam ook de Kerstman om de cadeautjes uit te delen en even met de kinderen op de foto te kunnen, de ouders maar zeker de kinderen hebben zich opperbest vermaakt op deze middag en kregen nog wat lekkers mee naar huis om het feest compleet te maken.
Wij van de Stichting Rijk Voor Arm willen ook onze dank uitspreken aan Marco-janet Kuilder #theblizzards, Flons Kerstspons en de Kerstman en alle vrijwilligers, allemaal hartelijk dank voor jullie inzet op dit prachtige feest wij wensen iedereen een hele fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2017 tot slot toe!
Graag tot volgend jaar op het Grote Kerstfeest 2017!. 


Het grote Sinterklaasfeest 2016

Afgelopen zaterdag 26 november hebben we weer het Grote Sinterklaasfeest 2016 gehouden. Het was een geweldig feest waar de kindertjes zich echt hebben vermaakt, ze hebben met zijn allen gezocht naar zwarte Piet en nadat ze hem gevonden hadden kon het feest pas echt beginnen, en feest hebben ze echt wel gehad.
Aan het einde kreeg ieder kind zijn/haar cadeautje gekregen en toen ging Sint en Pieten weer verder, het is tenslotte een hele drukke tijd voor hen er zitten nog vele kindertjes op hen te wachten.
Dus met een "dag sinterklaasje daaaaag" gingen de Sint en zijn Pieten weer op reis, toen iedereen naar huis toe gingen kregen zij nog een zakje snoep mee voor thuis en mochten ze nog een klein cadeautje grabbelen uit de ton en ging ieder kindje met een lach van oor tot oor weer op naar huis.
Wij hopen dat de kinderen en de aanwezige ouders een hele luke middag hebben gehad, wij van de Stichting Rijk Voor Arm hebben in ieder geval ontzettend genoten van al deze blije kindersnoetjes !
En hierbij wil het bestuur graag weer iedereen bedanken voor hun inzet om deze ongelooflijke middag weer mogelijk te hebben kunnen maken:
Wij spreken onze grote dank uit aan :
De HofSint Productions, Sint die weer de tijd heeft genomen om bij ons te zijn met zijn Pieten, Theater Duo Adyrf, die de kinderen weer ontzetten goed wist te vermaken met hun geweldige show, onze Hoofdsponsor Connecting Hands, voor het beschikbaar stellen van de geweldige locatie in de Schrans Kerk, onze sponsor ProQlant, die samen met de donateurs voor de cadeautjes hebben gezorgd en al onze vrijwillige medewerkers die met plezier alles in goede banen hebben geleid. ALLEMAAL HARTELIJK BEDANKT!, zonder jullie hadden we dit feest niet kunnen maken!!!!!!!!!.


11-10-2016

Het is voor ons zeer moeilijk om ons werk te laten zien aan de hand van foto's, in verband met de privacy.
Maar daar hebben we iets op gevonden we hebben een collage gemaakt van enkele uitgeleverde taarten die geleverd zijn dankzij de sponsoring van Banketbakkerij Salverda, want voor elke uitgeleverd taart is ook een verjaardagsdoos uitgeleverd.
Hier staan zo'n 46 taarten op deze zijn binnen twee maanden en twee weken uitgeleverd om u enigszins een idee te geven van ons werk, we zullen dit nog vaker laten zien hiermee proberen wij u op de hoogte te houden.
Voor de jarigen zou ik zeggen, kijk of je taart met jouw naam erbij zit. groetjes bestuur Stichting Rijk Voor Arm.


03-08-2016

Kijk eens aan!!!!!, we zijn weer ontzettend blij want we hebben van onze Hoofdsponsor Jan Stuve van Connecting Hands een geweldig mooie nieuwe laptop gekregen! hier kunnen we voorlopig weer een hele tijd mee vooruit! wij willen hierbij dan ook onze Hoofdsponsor Connecting Hands ontzettend bedanken voor deze gift, dit was precies wat we nodig hadden BEDANKT!!!!!!!!


25-4-2016

GEWELDIG NIEUWS!!!!!!
De stichting Rijk Voor Arm heeft vanavond de tweede prijs ter waarde van maar liefst € 3000,00 gewonnen met "het beste idee" campagne van de zorgverzekeraar de Friesland gewonnen!!!!!
Dit betekent dat we weer 100 kinderen ontzettend blij kunnen maken met de verjaardagsdoos! 100 blije kindergezichtjes, we zien het nu al voor ons!, en hiervoor willen wij iedereen die vanavond op ons gestemd hebben heel hartelijk bedanken hiervoor!, u heeft namelijk deze kinderen ontzettend blij gemaakt!
en de Zorgverzekeraar de Friesland willen we hartelijk bedanken voor de gezellige avond en de prijs die zij mogelijk hebben gemaakt!!!Kerstfeest 2015 !

zo even een kleine impressie van onze Kerstmiddag van de Stichting Rijk Voor Arm, in het leukste winkeltje van Leeuwarden de van alles en nog wat sjop! op de Voorstreek 48 te Leeuwarden. Oh hohoho wat was het gezellig!!!!vele liefe kindertjes kwamen vol verwachting hun cadeautje ophalen en natuurlijk wilden ze graag met de Kerstman op de foto, die speciaal voor deze middag de hele middag aanwezig was om de kindertjes te verblijden met een mooi cadeautje, de kindertjes kregen wat lekkers, wat lekker drinken een cadeautje van de Kerstman en later nog wat lekkers mee voor naar huis. En ook aan de ouders werd gedacht onder het genot van een lekker bakkie koffie/thee of een warme chocolademelk konden ze nog even een gesprekje met leden van het bestuur of andere lotgenoten aangaan, terwijl de kinderen genoten van hun kerstfeest.


Het Grote Sinterklaas feest van de Stichting Rijk Voor Arm op 28 November 2015!

Op 28 November 2015 was het dan eindelijk zover "het Grote Sinterklaasfeest" van de Stichting Rijk Voor Arm ging van start. 75 kinderen werden uitgenodigd door de Stichting Rijk Voor Arm om gezamenlijk een groot feest te vieren alle kinderen werden verzameld op onze mooie locatie de "Schrans Kerk" op de Schrans te Leeuwarden, deze prachtige locatie werd ons beschikbaar gesteld door onze Hoofdsponsor "Connecting Hands" te Leeuwarden waarvoor onze hartelijke dank!

Hier werden ze bezig gehouden door het geweldige duo " Adyrf" uit Akkrum, die een geweldige show in petto had voor de kinderen en dit werd aangeboden door Adyrf , waarvoor ook onze hartelijke dank!, zij wisten met hun show de spanning voor de kinderen op de juiste manier op te bouwen in afwachting op de jarige........ inderdaad Sinterklaas en zwarte piet!

Ook Jeugdcircus Saranti wilde graag hun bijdrage leveren aan het Grote Sinterklaasfeest , waarvoor wij het Jeugdcircus Saranti heel dankbaar zijn, zij leverden ons de stelt-pieten, de acrobaat-pieten en gaven een geweldige show weg aan de kinderen die natuurlijk nog steeds in spanning zaten te wachten op Sinterklaas, maar die geweldig werden bezig gehouden door al dit vertier.

En ja hoor toen was het eindelijk zover!, daar kwam eindelijk waar alle kindertjes op gewacht hadden, en onder gezang van "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht" uit volle borst, Sinterklaas en zwarte piet, nou nu kon het feest beginnen en dat gebeurde ook er werd veel gezongen, gedanst, acrobatische toeren uitgehaald en veel, heel veel plezier gemaakt!

Sinterklaas begon aan het einde met het uitdelen van alle cadeautjes voor alle 75 kinderen en riep de kinderen om beurten naar zich toe om zijn/haar cadeautje op te halen, wat een verschrikkelijk mooi gezicht was dit al die blijde kindergezichtjes bij het uitpakken van hun cadeautje!

Toen aan het einde ging Sinterklaas en zijn zwarte pieten onder het gezang van "dag Sinterklaasje daaaaaag, daaaaaaag zwarte piet" weer op reis naar Spanje! de kindertjes voldaan met de buikjes vol van drinken en lekkers achter latend!

Ieder kind ging met een smile van oor tot oor zeer tevreden naar huis, bij het verlaten van het pand kregen ze nog wat lekkers mee voor thuis en spraken wij de hoop uit om ze volgend jaar weer allemaal terug te zien.

Het was een geweldige middag en dit is allemaal mede mogelijk gemaakt door : 

Connecting Hands ; voor de geweldige locatie ,

Theatergroep Adyrf ; voor de geweldige show voor de kindertjes,

Jeugdcircus Saranti ; voor de geweldige stelt-pieten en acrobaat-pieten,

De Hofsint ; de belangrijkste natuurlijk niet te vergeten Sinterklaas en zijn zwarte pieten,

en de Vrijwilligers van de Stichting Rijk Voor Arm, die de gehele dag druk bezig zijn geweest voor de kindertjes om ze de dag van hun leven te bezorgen.

Wij willen namens het gehele Bestuur iedereen hartelijk danken, zonder jullie was het niet zo'n geweldig feest geweest HARTELIJK BEDANKT!

 


18-9-2015

Ook onze Sponsor Ljouwert, het leukste krantsje van Leeuwarden, die ontzettend veel voor ons doet heeft inmiddels een blijk van waardering van ons ontvangen in de vorm van een certificaat, de Stichting Rijk Voor Arm wil via deze manier laten weten ontzettend blij met en trots op onze Sponsoren te zijn, op de foto dhr. Enrico Chin eigenaar van onder andere het leukste krantsje van Leeuwarden " Ljouwert ".


14-9-2015

Onze Hoofdsponsor "Connecting Hands" heeft van ons als eerste van onze sponsoren een Certificaat ontvangen als blijk van waardering dat zij de Hoofdsponsor van de Stichting Rijk Voor Arm zijn! wij zijn erg blij en trots dat zij de Hoofdsponsor van de Stichting Rijk Voor Arm zijn. Op de foto dhr. Jan Stuve, Directeur en Bestuurder van Connecting Hands met het Certificaat van de Stichting Rijk Voor Arm.11-5-2015

Met grote trots willen wij dit bericht aan u laten zien!

21-3-2015

Jawel hij zit er al klaar voor hoor, om vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur zijn handtekening in zijn boekje "Liwwadder Ferhaaltsjes deel 2" te zetten! Welke vanaf vandaag alleen en exclusief in het winkeltsje van de Stichting Rijk Voor Arm verkrijgbaar is, op de Voorstreek 48 te Leeuwarden het boek kost slechts 14,95 en de opbrengst gaat naar de Stichting Rijk Voor Arm.


7-3-2015 Opening nieuw pand!!

Hiep Hiep Hoera !! zegt het voort!, zegt het voort!!!!!
Zaterdag 7 maart opent de Stichting haar deuren voor iedereen, de winkel en kantoor is open van 10.00 uur tot 16.00 uur om met iedereen dit heugelijke feit te kunnen vieren nodigen wij iedereen uit om te komen kijken, kopen, en koffie drinken met een lekkere plak cake.
Komt allen!!!! Komt allen!!!! we hebben zeer leuke spulletjes voor groot en klein en voor ieder wat wils en natuurlijk niet te vergeten voor een habbekrats!!!!!!
Wij het bestuur van de Stichting Rijk Voor Arm hoopt op een zeer drukke dag vol met gezelligheid Komt allen!!!!! Komt allen!!!!!!!
deel dit bericht a.u.b. zo veel mogelijk Tot zaterdag 7 Maart!!!!!!!
Op de Voorstreek 48 , naast het kleinste winkeltje van Leeuwarden.Benefietavond 2014

Benefietavond 04 Oktober 2014, ten bate van de Stichting Rijk Voor Arm in het buurthuis de Kobbekooi te Leeuwarden.

Op 04 Oktober 2014 hadden we een geweldige Benefietavond welke georganiseerd is door de heer Rinus Pel die zich hiervoor geheel belangeloos heeft ingezet, met volle overtuiging, waardoor het een groot succes is geworden, Rinus Pel nog onze hartelijke dank hiervoor!

Natuurlijk is het grote succes mede te danken aan de artiesten, die geheel belangeloos aan mee hebben gewerkt te weten :  Alex, Hedy Rebel, Jantje Mulder, René, Rob Valon, Tamara Samantha, Zangeres Reina en Ricky van Daalen.

Alle Sponsoren die vermeld staan op de pagina sponsoren "Benefietavond 2014" ook heel hartelijk bedankt zonder jullie had het niet zo'n groot succes geweest! Dank u!

Ook gaat onze dank uit naar de geluidsman en presentator van de avond de heer Roelof Bosma, die ook geheel belangeloos zijn medewerking met zijn "Promusic entertainment" aan ons verleende, Roelof Bosma bedankt!

Ook het Buurthuis de Kobbekooi, hartelijk dank voor jullie medewerking om van deze avond zo'n geweldige avond te maken.

Verder gaat onze dank ook uit aan de andere vrijwilligers, die hun medewerking hebben verleend op welke wijze dan ook om hier zo'n succes van te maken, dames en heren van de bediening, kaartverkoop, lotenverkoop, beveiliging en alle anderen die hand- en spandiensten hebben verricht dus iedereen en niemand uitgezonderd allemaal hartelijk bedankt voor deze geweldige avond!

En verder gaat onze dank natuurlijk ook uit naar de bezoekers die in grote getallen zijn opkomen dagen om een gezellige avond te maken, en natuurlijk de Stichting Rijk Voor Arm hiermee te steunen! Iedereen bedankt namens Bestuur en alle vrijwilligers van de Stichting!.

Het bedrag wat deze Benefietavond heeft opgebracht is  € 1310,00 euro!!!!!! Geweldig!!!!


Door omstandigheden is het ons niet gelukt om de Grote Veiling op www.ebay.nl op 16 augustus te starten, maar wij zijn inmiddels erin geslaagd om de veiling te starten, dus kijk op www.ebay.nl en vul bij zoeken in : Stichtng Rijk Voor Arm, om te kunnen bieden op deze leuke Items van Bekende Nederlanders/ Bekende Nederlandse Sportclubs en Bekende Nederlandse Sporters vanaf vandaag 18 Augustus 2014 !

De opbrengst van deze Grote Veiling gaat voor de volle 100% naar de activiteiten van de kinderen!!!!!!!

Let op !, elke dag komen er steeds twee Items bij, zolang de aanvoerstroom blijft doorgaan.........